On mahtava huomata kun pariskunnalla on yhteisiä tavoitteita ja yhteinen päämäärä. Yhteisten päämäärien ja arvojen tiedostaminen sitouttaa suhteen osapuolia yhteiseen suhteeseen. Tällöin suhteella on aidot edellytyksen kasvaa ja kehittyä. Tottakai osapuolien henkilökohtainen motivaatio on suuressa roolissa, jos suhteen jossain osa-alueessa kaikki ei ole kohdallaan ja jokin asia hiertää se vaikuttaa auttamatta myös koko suhteeseen.

Tähän vaikuttaa paljon myös oma elämän asenne ja suhde omaan itseensä. On erilaisia ihmisiä suhteessa siihen mitä he haluavat elämältään. Näistä ihmistyypeistä muodostuu seuraavanlaisia toiminta tapoja. On ihmisiä jotka pyrkivät Voitto/Voitto, Voitto/Häviö, Häviö/Voitto, Häviö/Häviö ja Voitto asetelmiin kaikessa kanssakäymisessä. Voidaankin kysyä mitkä näistä sopivat parisuhteeseen.

Mitäs luulette? Mikä näistä olisi ihanteellinen tilanne. Parisuhteessa on kuitenkin tilanteita, joissa pidemmän tähtäimen voitto/voitto tilanteeseen pääsy kaipaa ratkaisuja lyhyemmällä tähmäimellä häviö/voitto, voitto/häviö tilanteita joissa kumpikin häviää vuorollaan, mutta asiat menevät kuitenkin eteenpäin. Kuitenkin matalamman tason voitto/voitto tilanne on kompromissi. Kompromissiin päädytään jos kummankin intressit ei täyty täydellisesti, mutta päästään yhteiseen sopimukseen siitä mitä halutaan. Korkeamman tason voitto/voitto on työn takana, se vaatii itsensä tutkiskelua, yhteen hiileen puhaltamista ja toisesta aidosti välittämistä. Avain sana on synerigia, energia joka on synkronoitu yhteisen hyvän puolesta.

Aiheesta paljon enemmän kirjasta the 7 habits of hihgly effective people; powerful lessons in personal change by Stephen R Covey

artikkeli netistä: Seven Habits Revisited: Seven Unique Human Endowments

-Om-

Universumille kiitos, jos pyydät saat, jos pyydät ja pyrit kohti tavoitteitasi saat varmasti